Elállási jog, garancia
GARANCIA ÉS SZAVATOSSÁG

A Szépségek Kicsiny Boltja webáruház az általa eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.

A Szépségek Kicsiny Boltja webáruház szavatossági és jótállási felelősségét a Ptk.-ban és a 151/2003. számú Kormányrendelete szabályozza.
Az egyes termékekre vonatkozó szavatossági és jótállási feltételek tekintetében speciális rendelkezések találhatóak az egyes termékcsoportokra vonatkozó rendelkezések között, illetve az egyes termékek mellett.

Az áruházban kizárólag új, garanciális termékek kerülnek értékesítésre, kívételt képezhetnek ez alól egyes AKCIÓS termékek, melyek leírásában a garanciára vonatkozó információkat külön feltüntetjük.

A Szépségek Kicsiny Boltja webáruház a megvásárolt termékeket –az elállási jog gykorlásán túl– csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak és csomagolásuk illetve a termékek nem sérültek. A Szépségek Kicsiny Boltja azon termékek cseréjére vagy visszavételére nem kötelezhetô, melyek csomagolásának sérüléséből következően (kibontása) a termék további értékesítése lehetetlenné válik.


VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA


A Vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jeleznie kell írásban (e-mail) és megerősítésként élőszóban (Skype-on vagy ltelefonon) Szépségek Kicsiny Boltja webáruház ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a Vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.

A Vevő jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül Elállni a vásárlástól. Az Elállási jog valódi célja, hogy a Vevő egy általa nem látott termékről, a személyes átvételt követően eldöntse, hogy meg akarje-e tartani azt. Kérjük, ha egy termékünkkel nincs megelégedve haladéktalanul jelezze azt felénk, hogy segíthessük az Elállási jogának gyakorlásában. Ebben az esetben a Vevő a 8 munkanapos határidőn belül –előre egyeztetett időpontban– a sérülésmentes termékeket a számlával együtt a Szépségek Kicsiny Boltja webáruház telephelyén bemutatni, majd a Szépségek Kicsiny Boltja webáruház köteles a visszaszolgáltatott termékek ellenértékét a visszaszolgáltatását követően azonnal visszatéríteni.

FONTOS! Kérjük, hogy az Elállási jog gyakorlása előtt érdeklődjön telefonon munkatársainknál, hogy az adott termékkel kapcsolatosan hogyan jogosultak ill. jogosultak-e az Elállási jog gyakorlására. Természetesen, ha Ön a megrendelt áru átvételét követően valamely árúnkkal nincs megelégedve, úgy azonnal  segítünk Önnek Elállási jogának gyakorlásában. Az alább felsorolt kivételek azt a célt szolgálják, hogy vásárlóink tisztában legyenek azzal, hogy mely esetekben gyakorolhatják jogszerűen az Elállási jogukat!

Az Elállási jog gyakorlása esetén a Vevő viseli az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatosan felmerülő összes költséget, beleértve  az esetlegesen felmerülő telephelyünkre történő visszaszállítási költséget is. A Szépségek Kicsiny Boltja az elállási jog gyakorlása során, és a Vevővel való egyeztetést követően a Sérült csomagolás díját és esetlegesen a Termék állapotromlásának költségét is levonhatja a visszatérítés árából. A Szépségek Kicsiny Boltja ezen esetben a visszaszolgáltatott termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő kárt összegszerűsítheti és a visszatérítés összegéből levonhatja azt. Hibátlan állapotban, telephelyünkön visszaszolgáltatott, sérülésmentes árúk esetében a vásárlót nem terhelik a költségek, azaz az általa átvételkor kifizetett összeget maradéktalanul visszakapja.

Az Elállási jog NEM gyakorolható olyan termékek esetében melyek csomagolásának sérülése (törése, összezúzása, felbontása), vagy a termék átmeneti használata és annak sérülése a termék további értékesítését lehetetlenné teszi. Ide értendőek a különféle kozmetikumok, tehát ha elállási jogával élni kíván, ne próbálja ki a termékeket.

FONTOS! A fentiek tükrében tehát a Szépségek Kicsiny Boltja webáruház sérülésmentes, hiánytalan csomagolású és a termék eredeti állapotának megfelelő állapotában átadott termékek visszaszolgáltatása esetén köteles –az esetleges költségeivel csökkentett– vételárat a vásárló részére megtéríteni! Az elállási jog gyakorlása során keletkező, a termékek visszaszállítási díját a Szépségek Kicsiny Boltja webáruház NEM téríti visza.

Kérjük, hogy esetleges kérdéseivel, problémáival vagy észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal!

Az elállási jogról részletesebben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság oldalán is olvashat a linkre kattintva.


Szépségek Kicsiny Boltja


Kosár tartalma
Az Ön kosara még üres.
Keresés
Újdonságok