Adatvédelem

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

Jelen adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) célja, hogy a http://www.kozmetikanatura.hu/ és a http://www.nestiszappan.hu/ weboldalt (a továbbiakban: Honlap) látogató, az ANDAMON HUNGÁRIA Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (2132 Göd, Attila utca 5., Cégjegyzékszám: 13 09 097558   Adószám: 13202594-2-13) központjában, üzletében, raktárában (a továbbiakban: ANDAMON HUNGÁRIA Kft), valamint a http://www.kozmetikanatura.hu/ és a http://www.nestiszappan.hu/ weboldalon (a továbbiakban: Webshop) keresztül vásárló (a látogató és a vásárló a továbbiakban: Felhasználó vagy Vásárló vagy Érintett) személyes adatainak kezelésére jogszerű, tisztességes és átlátható módon, továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) szerinti megfelelő tájékoztatás alapján kerüljön sor. Ennek megfelelően a jelen Tájékoztató tartalmazza az ANDAMON HUNGÁRIA Kft-nél, valamint a Honlapon és a Webshopon keresztül megvalósuló adatkezelések célját, jogalapját, a személyes adatok tárolásának időtartamát, továbbá a Felhasználók illetve Vásárlók személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogait és jogorvoslati lehetőségeit. Jelen Tájékoztatóban nem definiált nagybetűs kifejezések az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott jelentéssel bírnak, amely az alábbi linken keresztül érhető el: http://www.kozmetikanatura.hu/szallitasi_feltetelek; http://www.nestiszappan.hu/szerzodesi-feltetelek-a9096

 

A Honlap, valamint a Webshop üzemeltetője ANDAMON HUNGÁRIA Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Szolgáltató vagy Adatkezelő). A Szolgáltató elkötelezett a Felhasználó személyes adatainak védelmében, ezért a személyes adatok kezelése során kiemelt figyelmet fordít a jogszabályi rendelkezések betartására. 

 

Jelen Tájékoztatóban meghatározott egyes adatkezelésekre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (a továbbiakban: Ekertv.), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: Számvtv.), a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: Fogytv.), valamint a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény (a továbbiakban: Postatv.) rendelkezéseit is alkalmazni kell az egyes adatkezeléseknél meghatározottak szerint. 

 

A Szolgáltató külön felhívja az Érintettek figyelmét arra, hogy amennyiben jelen Tájékoztatóban foglalt valamely adatkezeléshez hozzájárulásukat adták, azt jogosultak bármikor visszavonni a jelen Tájékoztatóban részletezettek szerint. 

 

A Honlap tartalmazhat olyan más honlapokra mutató linkeket, amelyeknek adatkezelési szabályaira a Szolgáltatónak nincs befolyása. Amennyiben e linkek használatával a Felhasználó elhagyja a Honlapot, abban az esetben a személyes adatok kezelésére már az ilyen módon felkeresett internetes oldal működtetőjének adatkezelési szabályai vonatkoznak.

 

I. A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE A HONLAP HASZNÁLATA SORÁN 

 

1.1 A HONLAP SZERVER NAPLÓZÁSA

 

A Honlap meglátogatásakor a webszerver automatikusan naplózza a Felhasználó tevékenységét a szolgáltatások működésének biztosítása céljából. Ennek során az alábbi adatok kezelésére kerül sor: IP cím, eszköz és böngésző adatok, amelyek önmagukban az Érintett azonosítására nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva alkalmasak arra, hogy segítségükkel a Felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni. A Szolgáltató a naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval nem kapcsolja össze, a Felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

 

A honlaplátogatói adatok webszerver általi rögzítésével megvalósított adatkezelések az interneten elterjedt adatkezelések, így azokat az internet használatával, weblapok látogatásával elfogadja a Felhasználó. A honlapot, és a http://www.kozmetikanatura.hu/ webshopot a Netlight Consulting KFT, és az általa üzemeltetett webáruház szoftver működteti, részletes adatkezelési tájékoztatójuk itt érhető el http://www.netlight.hu/aszf http://www.netlight.hu/jog/adatkezeles.pdf; http://www.domainflotta.hu/adatkezeles/adatkezeles.pdf

 

 

Igénybevett adatfeldolgozók

Név

Elérhetőség

Adatfeldolgozói Feladat

Sztraczinszki István egyéni vállalkozó

székhely: 5600 Békéscsaba Kis-Tabán utca 11. nyilvántartási szám: 35553738, adószám: 66512330-1-24

 

online tárhely biztosítása, honlap kezelés

webáruház technikai feltételeinek biztosítása

 

 

Netlight Consulting KFT

Budapest, Bánki Donát u. 12/b
1148

online tárhely biztosítása, honlap kezelés

webáruház technikai feltételeinek biztosítása


Külső szolgáltatók naplózással kapcsolatos adatkezelése

 

A külső szolgáltatók szervere közvetlenül a Felhasználó számítógépével áll kapcsolatban, és a külső szolgáltatók a szerverükre történő közvetlen kapcsolódás, a Felhasználó böngészőjével való közvetlen kommunikáció miatt felhasználói adatokat (például IP cím­, böngésző, operációs rendszer adatai, egérmutató mozgása, meglátogatott oldal címe és a látogatás időpontja) képesek gyűjteni. 

 

A Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását a Google Analytics végzi. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani a Felhasználó részére az alábbi elérhetőségen: http://www.google.com/analytics/ 

 

A honlap a Facebook, a Google+, a Youtube  szolgáltatásainak elérhetősége érdekében közvetlenül kapcsolódik a facebook.com, a plus.google.com, youtube.com, és a linkedin.com címeken elérhető szolgáltatók szerveréhez. 

 

Az adatok kezeléséről az adatkezelők a https://www.facebook.com/privacy/explanation; http://www.google.com/intl/hu/policies; https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines,  címeken adnak részletes felvilágosítást. 

 

 

 

1.2 A HONLAP COOKIE KEZELÉSE

 

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor a Felhasználó egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek, így többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a Felhasználó egyéni beállításait, felhasználásra kerülnek például online bevásárlókosarak használatakor, és általánosságban megkönnyítik egy weboldal használatát a Felhasználók számára.

 

A Szolgáltató sütiket a Felhasználók azonosítása, a Felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása és az adatvesztés megakadályozása céljából használ. 

 

A Webáruházat a Netlight Consulting KFT webáruház szoftver működteti, így a Webáuházban a Netlight Consulting KFT által alkalmazott sütik jelennek meg. Az alábbiakban röviden bemutatjuk ezen sütik általános jellemzőit, a részletekről pedig az alábbi linken tájékozódhat: http://www.netlight.hu/aszf

 

1.2.1 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) sütik

 

Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a Felhasználók böngészhessék weboldalunkat, használják annak funkciót, pl. többek között a Felhasználó által az adott oldalon végzett műveletek megjegyzését egy látogatás során. Ezen sütik érvényességi ideje kizárólag a Felhasználó aktuális látogatására vonatkozik, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a Felhasználó számítógépéről. Ezen cookie-k alkalmazása nélkül nem tudjuk garantálni a Weboldalunk használatát. 

 

1.2.2 Használatot elősegítő sütik

 

Ezek a sütik lehetőséget biztosítanak a Szolgáltató számára, hogy megjegyezhesse a Felhasználó Weboldallal kapcsolatos választásait vagy az általa szolgáltatott információkat, mint például felhasználónév, nyelv, régió, amelyben a Felhasználó tartózkodik. Ezek segítségével tudja a Szolgáltató leginkább a Felhasználók igényeihez igazítani a Honlapot. Ezek, a pontos érvényességi idővel rendelkező (állandó) sütik törlésükig, de legkésőbb érvényességi idejük lejáratáig tárolódnak a számítógépen.

 

1.2.3 Külső szolgáltatók cookie kezelése a Honlapon:

 

A Honlapon az alábbi külső szolgáltatók helyeztek el sütiket:  

Szolgáltató

Részletes információ a sütikről

google.com/analytics

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Instagram 

https://www.instagram.com/legal/cookies/

Facebook

https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/ 

Youtube

https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines

Pinterest

https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

 

 

 

 

 

1.2.4 Sütik engedélyezése vagy tiltása

 

A sütik kezelésének jogalapja a Felhasználó hozzájárulása. A hozzájárulást a Felhasználó a Honlapon található „Elfogadom” gomb megnyomásával adja meg. 

 

Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításának a változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak, hogy megakadályozza az automatikus elfogadást és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét, hogy szeretne-e sütiket engedélyezni vagy nem. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a cookie-k használatát, úgy Weboldalunkról automatikusan elnavigáljuk. 

 

Felhívjuk a Felhasználók figyelmét, hogy mivel a sütik célja a Weboldal használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése által előfordulhat, hogy Felhasználóink nem lesznek képesek Weboldalunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a Weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében. 

 

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól, korlátozás végrehajtásáról az alábbi linkeken tájékozódhat: Google Chrome Firefox Microsoft Internet Explorer 11 Microsoft Internet Explorer 10 Microsoft Internet Explorer 9 Microsoft Internet Explorer 8 Safari 

 

Amennyiben segítségre van szüksége a cookie-k beállításával vagy törlésével kapcsolatban, kérem, jelezze a jelen Tájékoztató VI. pontjában foglalt elérhetőségeken. 


1.3 Kapcsolatfelvétel során kezelt adatok 

 

Amennyiben a Webshop használata vagy a ANDAMON HUNGÁRIA Kft.-nél történő vásárlás során a Vásárlónak kérdése, problémája van, egyéb célból kapcsolatfelvételt kezdeményez a Szolgáltatóval, a jelen Tájékoztatóban megadott, illetve a Honlapon elhelyezett elérhetőségeken, illetve a „Kapcsolat” menüponton keresztül kapcsolatba léphet a Szolgáltatóval. 

 

Adatkezelés Célja

Adatkezelés Jogalapja

Kezelt Adatok Köre

Adatkezelés Időtartama

Vásárlók tájékoztatása a kapcsolatfelvétel során feltett kérdésekkel, észrevételekkel kapcsolatban; a kapcsolatfelvétel során történt információcsere visszakereshetősége

Érintett hozzájárulása

név, e-mail cím, telefonszám, dátum, időpont, és az üzenetben megadott egyéb személyes adatok

az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig, de legfeljebb az adatközléstől számított 5 évig

 

A kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulás visszavonását a Felhasználó bármikor jogosult kérni a VI. pontban foglalt elérhetőségeken. 

 

1.4 Adatkezelés a hírlevélre történő feliratkozás során

 

Az ANDAMON HUNGÁRIA hírlevelére a http://www.kozmetikanatura.hu/  honlapon keresztül lehet regisztrálni.  

 

Adatkezelés Célja

Adatkezelés Jogalapja

Kezelt Adatok Köre

Adatkezelés Időtartama

gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, akciókról, direkt marketing tartalmú megkeresések

Érintett hozzájárulása

 

 

e-mail cím, dátum, időpont, és a direkt marketing célú megkereséshez adott hozzájárulás

Felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig

 

 

A hírlevelek küldéséhez adott hozzájárulás visszavonását a Felhasználó bármikor jogosult kérni a VI. pontban foglalt elérhetőségeken illetve a hírlevélben található „Leiratkozás” gombra kattintással.  

 

Igénybevett adatfeldolgozók

 

A Szolgáltató a hírlevelek kiküldéséhez a MailChimp nevű szolgáltatót használja. A MailChimp szolgáltatásról és adatkezeléséről bővebb információ elérhető az alábbi oldalon: https://mailchimp.com/legal/privacy/

 

Név

Elérhetőség

Adatfeldolgozói Feladat

The Rocket Science Group, LLC

675 Ponce de Leon Ave NE
Suite 5000
Atlanta, GA 30308 USA

hírlevelek kiküldése

II. SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE AZ ANDAMON HUNGÁRIA Kft.-NÉL

 

2.1    Vásárlói adatok

 

Az ANDAMON HUNGÁRIA Kft.-nél történő vásárlás során szükség van a Vásárló személyes adatinak megadására, amely adatok kezelésére az alábbi feltételek mellett kerül sor: 

 

Adatkezelés Célja

Adatkezelés Jogalapja

Kezelt Adatok Köre

Adatkezelés Időtartama

a vásárlás illetve megrendelés teljesítése, a számla kiállítása és a számviteli kötelezettség teljesítése

 

a vásárlással kapcsolatos adatok tekintetében: Ekertv. 13/A.§ (3) bekezdése

 

megrendeléssel kapcsolatos adatok tekintetében: érintett hozzájárulása

 

a számla kiállítása és megőrzése tekintetében: Számvtv. 169. § (2) bekezdése

vásárlás, számlázás: név, cím, a vásárolt/megrendelt termékek megnevezése, mennyisége, vételára, számla azonosítószáma, dátum, időpont

 

 

megrendelés: telefonszám, e-mail cím

 

 

vásárlás tekintetében: 5 év

 

megrendelés tekintetében: a termék megvásárlásáig

 

számla tekintetében: 8 év

 

Felhívjuk a Vásárlók figyelmét, hogy a fent megjelölt, vásárláshoz és számla kiállításhoz szükséges adatok szolgáltatásának elmaradása esetén a Szolgáltatónak nem áll módjában terméket értékesíteni a Vásárló részére. 


Adattovábbítás

 

Bankkártyás fizetés esetén a bankkártya és a kártyás fizetési tranzakció adatait az CIB Bank Hungary Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.) kezeli.

 

Adattovábbítás Címzettje

Továbbított Adatok

Adattovábbítás Jogalapja

 

 

 

CIB Bank Hungary Zrt. (székhely: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.)

Vásárló azonosítója, tranzakció összege, dátuma, időpontja

Érintett hozzájárulása

 

Igénybevett adatfeldolgozók

Név

Elérhetőség

Adatfeldolgozói Feladat

Economet Kft.

1143. Bp. Szobránc u. 29

könyvelési szolgáltatások

 

2.2 Panaszkezelés

 

Amennyiben a Vásárlónak a Szolgáltató termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban bármilyen kifogása merülne fel, az ezzel kapcsolatos adatkezelésekre az alábbi feltételek vonatkoznak: 

 

Adatkezelés Célja

Adatkezelés Jogalapja

Kezelt Adatok Köre

Adatkezelés Időtartama

Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatosan felmerülő minőségi kifogások kezelése

 

Fogytv. 17/A. § (7) bekezdése

név, cím, vásárolt termék megnevezése, vételára, a vásárlás és a hiba bejelentésnek időpontja, a hiba leírása

visszáru-bizonylatok: 8 év

 

a panaszról felvett jegyzőkönyvek és az írásbeli panaszokra adott válaszok másolati példányai tekintetében: 5 év

 

Felhívjuk a Vásárlók figyelmét, hogy a fent megjelölt adatok szolgáltatásának elmaradása esetén a Szolgáltatónak nem áll módjában a panaszokat kezelni. 


III. SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE A
WEBSHOPBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS SORÁN

 

3.1 Vásárlás

 

A Vásárló választása szerint regisztrálhat a Webshopba egy adott és későbbi vásárlásaihoz szükséges személyes adatainak megadásával; vásárolhat regisztráció nélkül; illetve regisztráció nélkül, azzal, hogy kéri személyes adatinak tárolását a következő vásárlások megkönnyítéséhez. 

 

Adatkezelés Célja

Adatkezelés Jogalapja

Kezelt Adatok Köre

Adatkezelés Időtartama

Webáruházba történő biztonságos belépés, vásárlás, számla kiállítása, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás

 

a regisztrációval kapcsolatos adatok: érintett hozzájárulása

 

 

a vásárlással kapcsolatos adatok tekintetében: Ekertv. 13/A. §

 

 

 

a számla kiállítása és megőrzése tekintetében a Számvtv. 169. § (2) bekezdése 

bejelentkezéshez szükséges e-mail cím és jelszó

 

 

név, számlázási és szállítási cím, e-mail cím, telefonszám, az egyes vásárlások adatai (dátum, időpont, vásárolt termék, a vásárlás értéke)

regisztráció során megadott adatok tekintetében: az utolsó bejelentkezéstől számított 5 év

 

vásárlás tekintetében: 5 év 

 

 

 

 

 

 

számla tekintetében: 8 év


Felhívjuk a Vásárlók figyelmét, hogy a fent megjelölt adatok szolgáltatásának elmaradása esetén a Szolgáltatónak nem áll módjában terméket értékesíteni a Vásárló részére. 

 

Adattovábbítás

 

Bankkártyás fizetés esetén a bankkártya és a kártyás fizetési tranzakció adatait a CIB Bank Hungary Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.) kezeli.

 

A Vásárló a bankkártyás fizetéssel és jelen Tájékoztató elfogadásával önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy az ANDAMON HUNGÁRIA által a Honlap felhasználói adatbázisában tárolt, alábbiakban feltűntetett személyes adatai átadásra kerüljenek a CIB Bank Hungary Zrt., mint adatkezelő részére. Az adattovábbítás célja a Vásárlók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

A CIB Bank Hungary Zrt tájékoztatja a Vásárlókat, hogy a Honlapon a kártyás fizetés során forintban történik a tranzakció, függetlenül attól, hogy a kártyabirtokos kártyája nem forint devizanemű. Az oldalon látható HUF összeg csupán tájékoztató jellegű, mert a fizetés a kibocsátó bank terheléskori deviza eladási árfolyama szerint történik. A Vásárló bankszámláján a fizetés beterhelt összege forintban – a kártyatársasági, illetve a kibocsátó banki konverziók miatt – minimálisan eltérhet az árfolyamváltozás következtében.

A CIB Bank Hungary Zrt szolgáltatásról és adatkezeléséről bővebb információ elérhető az alábbi oldalon: www.cib.hu

 

Adattovábbítás Címzettje

Továbbított Adatok

Adattovábbítás Jogalapja

 

 

 

Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.)

címzett neve, címe, a rendelés értéke

Postatv. 54. § (1) bekezdése

<